NIET GEAARDE APPARATEN

NIET GEAARDE APPARATEN

Als apparaten niet geaard zijn en er geen aardlekschakelaar aanwezig is, kan bij een behuizing van metaal (zoals de wasmachine) ongewenste gevaarlijke elektrische spanning ontstaan. Met geaarde stopcontacten is dit gevaar geweken. Een geaard stopcontact is verbonden met de aarde. Meestal door middel van een aardelektrode of bij oudere panden op de waterleiding. De stroom die op de behuizing van metaal komt te staan wordt via de aardedraad in het stopcontact afgevoerd naar aarde. Bollie Bliksem bij de MeterkastEr is dan sprake van kortsluiting en de zekering of automaat in de meterkast zorgt er gelijk voor dat de stroom van de betreffende groep afgesloten wordt. In vochtige ruimtes als de badkamer en keuken waren geaarde stopcontacten altijd al verplicht. In panden die na 1996 gebouwd zijn, zijn verplicht alle stopcontacten geaard.

VEILIGHEID IS # 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *