TABO diploma uitreiking

Vrijdag was de diploma uitreiking voor de TABO (Technicus Aarding, Bliksembeveiliging, Overspanningsbeveiliging) opleiding.

Supertrots zijn wij op onze gediplomeerd TABO deskundige Bert van Dijk, die onze kennis en kunde naar een nog hoger niveau heeft gebracht.

Hubert van der Veer overhandigd Bert van Dijk zijn TABO diploma.

Hubert van der Veer overhandigd Bert van Dijk zijn TABO diploma

Ik zeg: 'Bij een overwinning hoort een trofee.'

Ik zeg: ‘Bij een overwinning hoort een trofee.’

 

 

 

 

 

 

 

Een brief van het KONINKLIJK HUIS!

Brief Norris LandingOp 29 april 2013 heb ik de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane een brief en voor elk een boekje met mijn avonturen gestuurd.

De avonturen van Bollie Bliksem deel 1

 

 

 

Afgelopen vrijdag kreeg ik een brief van HET KONINKLIJK HUIS in mijn brievenbus. scannen0001                      Trots ben ik dat ik een van de eerste brieven namens de Koning en Koningin heb mogen ontvangen.

Brief Koningklijk Huis

Hopelijk lezen de prinsessen mijn AVONTUREN VAN BOLLIE BLIKSEM want dan zijn ze altijd veilig bij onweer en bliksem.

En dat is toch wat we allemaal willen zijn! Veiligheid is # 1.

 

 

 

 

 

NIET GEAARDE APPARATEN

NIET GEAARDE APPARATEN

Als apparaten niet geaard zijn en er geen aardlekschakelaar aanwezig is, kan bij een behuizing van metaal (zoals de wasmachine) ongewenste gevaarlijke elektrische spanning ontstaan. Met geaarde stopcontacten is dit gevaar geweken. Een geaard stopcontact is verbonden met de aarde. Meestal door middel van een aardelektrode of bij oudere panden op de waterleiding. De stroom die op de behuizing van metaal komt te staan wordt via de aardedraad in het stopcontact afgevoerd naar aarde. Bollie Bliksem bij de MeterkastEr is dan sprake van kortsluiting en de zekering of automaat in de meterkast zorgt er gelijk voor dat de stroom van de betreffende groep afgesloten wordt. In vochtige ruimtes als de badkamer en keuken waren geaarde stopcontacten altijd al verplicht. In panden die na 1996 gebouwd zijn, zijn verplicht alle stopcontacten geaard.

VEILIGHEID IS # 1

Aarding Meterkast

AARDING VOOR DE METERKAST

Heeft u deze situatie in uw meterkast? Dan is het heel verstandig om mij, Arie Aarding, hier een aardelektrode bij te laten slaan. Dan kan de groepenkast wanneer deze geïnstalleerd wordt naar behoren afgeaard worden. Want Veiligheid is # 1! 

info@bolliebliksem.nl

Hoe vaak dient een aarding gecontroleerd te worden?

Arie Aarding geeft een aantal tips over hoe vaak een aardelektrode geinspecteerd moet worden. Lees hier verder. Lees verder